Weerstation

Dit weerstation is een semi-professioneel station van het merk Davis en van het type Vantage Pro 2 Plus met ventilator.
Deze is hetzelfde als de weerstations waar de KNMI mee werkt, op bijvoorbeeld vliegveld Beek zult u hetzelfde weerstation aantreffen.

50.84 N

5.65 O

86 m
Het station is 5 meter van het huis af geplaatst en 3 meter boven de grond. Het station heeft een thermometer, hygrometer, barometer, anemometer, regenmeter, zonnestraling sensor en uv sensor.

Alle onderdelen worden aangedreven door een zonnepaneel dat 3 batterijen voedt welke ongeveer 2 tot 3 jaar meegaan. Achter het zonnepaneel vind je het moederbord met alle aansluitingen. Hoewel het station draadloos is worden alle onderdelen middels een rj11 (telefoonstekker) verbonden met het moederbord.

Als laatste is er een antenne die elke 2,5 seconde alle gegevens doorseint naar de console die binnen staat en die alle data kan weergeven, inclusief dauwpunt, gevoelstemperatuur en de zons op en ondergang.
In gebruik sinds: 01-01-2018 (2385 dagen)
Console binnen:  3 x Type C batterij
Voeding zonnepaneel:  1 x oplaadbare CR123 batterij
Sensor behuizing:  2 x oplaadbare C batterij
2000 records
Alle gegevens worden elke 2,5 seconde doorgegeven aan de console en de data op de website wordt elke 5 minuten bijgewerkt. Dit gebeurt door de Meteobridge weerserver die alle data upload naar een MySQL database op e server. De website ontvangt vanuit de database elke 5 minuten de nieuwe gegevens.
Meteobridge, Davis IP Datalogger, Asus Notebook
FRITZ!Box 7581 XL 100 Mbit/s, TP-Link, ADSL 40 Mbit/s
Meteotemplate
De thermometer is in een behuizing geplaatst met een continue lopende ventilator zodat de afwijkingen minimaal zijn. Op een hete zomerdag zal de afwijking maximaal 0,2 graden zijn.
De hygrometer is eveneens in de behuizing geplaatst met de continue lopende ventilator. Afwijkingen zijn er derhalve niet.
De barometer is eveneens in de behuizing geplaatst met de continue lopende ventilator. Afwijkingen zijn er derhalve niet.
De anemometer is 5 meter van de grond af geplaatst en registreert ook de windrichting en windstoten. De wind wordt gemeten met 3 cups die zonder weerstand ronddraaien op een as.
Dit betreft het windvaantje dat eveneens aan de anemometer is bevestigd. Het windvaantje heeft aan één kant een koperen punt ter verzwaring. Hierdoor wordt door de wind de lichte kant naar de juiste windrichting toegewezen. De afstelling van het vaantje dient altijd afgesteld te worden naar het noorden om zo de juiste winrichting te kunnen bepalen.
De regenmeter is van het type "kantelsysteem" en registreert bij iedere kanteling 0,2 mm regen. Sneeuw wordt als regen gemeten zodra deze begint te smelten. Het kantelsysteem wordt overdekt door een rain collector met spikes.
De zonnestralingssensor registreert de hoeveelheid licht die op dat moment aanwezig is en zit met een beugel op de grondplaat bevestigt naast de regenmeter.
De UV sensor registreert hoe sterk de kracht van de zonnestraling is en zit samen met de zonnestralingsmeter met een beugel op de grondplaat bevestigd naast de regenmeter.


Ontwerp

Kies ontwerp...

Eenheden

TaalPictogrammen


Temperatuur

Vochtigheid

Luchtdruk

Windkracht

Windvlaag

Neerslag

Zonnestraling

Sneeuw

Gevoelstemperatuur

Dauwpunt

UV

Zichtbaarheid

Wolkenbasis

Evapotranspiratie

Indoor temperature

Indoor humidity


Zon op

Zon onder

Maan op

Maan onder

Time

Menu

Vanaf

Tot

Volledig scherm

Exporteer als afbeelding

Settings

Homepage

Webcam

Tabel

Grafiek

Kaart

Stabiel

Stijgend

Dalend

Waarschuwing

Breedtegraad

Lengtegraad

Historie

Zonsverduistering

Maansverduisteringen

GPS

Elevation

Dag

Maand

Jaar

Hoge temperatuur

Lage temperatuur

Dag

Nacht

Lente

Zomer

Herfst

Winter